Mød Gymnasiernes Bestyrelsesforening på Folkemødet 2019

27. maj. 2019 | Aktuelt, Debat

Hvordan indtænker vi en ny struktur for ungdomsuddannelserne, hvor der kan gives merit på tværs af uddannelserne og sikres bedre overgangsordninger for eleverne på de studieforberedende ungdomsuddannelser? 

Folkemødet 2019

Dét stiller Gymnasiernes Bestyrelsesforening skarpt på fredag den 14. juni fra 14:00 – 15:00, når vi debatterer hvordan fremtidens ungdomsuddannelsessystem skal tilpasses, så vi minimerer uddannelsesspild og sikrer uddannelse for og til alle. 

I de seneste 20 år har unges svar på, hvad den rigtige ungdomsuddannelse er, været temmelig klart: En gymnasial uddannelse, som tre ud af fire unge i dag vælger at begynde på.

Det sker til trods for at mange af dem også har overvejet en erhvervsuddannelse, men betragter de gymnasiale uddannelser for det sikre valg, der holder flest muligheder åbne i fremtiden. Vi mener derfor, at man bør gentænke ungdomsuddannelsessystemet, så vi sikrer bedre overgangsordninger, der harmonerer med et arbejdsmarked, som i stigende grad belønner det at kunne mestre såvel teori som praksis. Til at belyse dette har vi allieret os med stærke repræsentanter fra uddannelsesområdet og det politiske spektrum, der giver et indblik i problematikken fra deres perspektiv.

I debatpanelet kan du møde: 

  • Bertel Haarder, tidl. undervisningsminister og nuværende MF for Venstre. 
  • Annette Lind, undervisningsordfører for Socialdemokratiet.
  • Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri. 
  • Malte Sauerland-Paulsen, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS)
  • Camilla Hutters, områdechef i Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)

 

Nils-Georg Lundberg, formand for Gymnasiernes Bestyrelsesforening, vil fungere som moderator og ligeledes indgå i debatten. 

I samarbejde med Ehrenberg & Sørensen afholder vi debatten på Folkemødets hyggeligste placering i Kampeløkke Havn, hvor debatteltet “Debat & ØMad” danner ramme om diskussionen, men hvor der også er mulighed for køb af lokal bornholmsk øl og et lækkert måltid, der serveres bl.a. af Kokkelandsholdets Mads Søndergaard. 

Du kan læse mere i Folkemødets Program og klikke på fredag den 14. juni

Årsmøde 2023 i Gymnasiernes Bestyrelsesforening

Stina Vrang Elias, Adm. Direktør Tænketanken DEA & Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye var oplægsholdere på årsdagen, hvor emnerne “Unge erhvervskompetencegivende uddannelse” & “ungdommen & ubehaget” blev belyst og debatteret

Bestyrelsesbarometer 2021

Bestyrelsesbarometeret for 2021 er netop udkommet. Det er tredje gang, at Bestyrelsesbarometeret sætter fokus på institutionerne …

Debat: Omprioritering

Regeringen har bebudet, at de danske gymnasier skal spare to procent årligt de næste fire år,

Styrk arbejdet i bestyrelsen

Samarbejdet mellem bestyrelsesformand og rektor, mødeledelse, fusioner, resultatkontrakter, daglig og strategisk ledelse …

Gymnasiet i medvind eller modvind

Niels Egelund og Dion Rüsselbæk Hansen diskuterede på generalforsamlingen i Gymnasiernes Bestyrelsesforening gymnasiets rolle i det samlede ungdomsuddannelsessystem.

Debatmøde 27. august 2013

OK13, resultatkontrakter og ungdomsuddannelsernes fremtid var temaerne for en livlig debat på GBF´s medlemsmøde

Cheflønstillæg

Kære bestyrelsesformand
Som bekendt har vi i GBF siden 2009 arbejdet på at den enkelte bestyrelsesformand skulle involveres i og have ansvar for eventuelle cheflønstillæg til rektor. Der var dengang forståelse i ministeriet for, at bestyrelsesformændene …